Zadelpijn ?

Fietsonderdelen van kwaliteitsmerk SQlab
Fietsen is gezond en plezierig. Dat staat vast. Maar fietsen moet ook leuk zijn. Vooral op grotere afstanden. SQlab levert ergonomische producten voor de contactpunten met uw fiets: handen, zitvlak en voeten.
  Met producten van SQlab wordt fietsen nog een stuk plezieriger. Bij ons zijn veel van deze producten van SQlab verkrijgbaar.

Denk- en rekenwerk

In 2002 begon de Duitser Tobias Hild zijn bedrijf SQlab in Taufkirchen bij München. Hild richtte zich vanaf de eerste dag van SQlab op de ergonomie van het (sport)fietsen met de nadruk op het zadel. Hild was de aangewezen persoon om hier aandacht aan te besteden omdat hij in 2002 al een indrukwekkende staat van dienst had als Moto-Cross en MTB-downhill coureur. Hij raakte zo vaak geblesseerd dat hij precies wist wat er aan handvatten, pedalen (en schoenen) en vooral het MTB zadel moest verbeteren. Dankzij zijn denk- en rekenwerk ontwikkelde SQlab een doorproefde manier om een fietser het perfecte zadel aan te meten én om dit zadel ook aan te kunnen schaffen. Met SQlab maakt Tobias Hild zowel het sport- als het toeristische fietsen een stuk aangenamer.

SQlab

Het principe van SQlab zadels is gebaseerd op het feit dat ieder mens unieke maten heeft. Ook de afstand tussen de twee zitbotjes die ieder mens heeft. Door een zorgvuldige zitvlakmeting te doen kan worden gekozen voor een SQlab zadel dat volledig past op het zitvlak van elk individu. SQlab zadels zijn in vier breedtematen te verkrijgen en dus vindt u altijd het perfecte zadel. Door goed te letten op de juiste hoogte- en lengte (terugstand) instelling én de hoek waarin het zadel staat, wordt een optimale zit verkregen. Een zit die per toepassing verschilt: een sportwielrenner zit nu eenmaal anders op de fiets dan iemand op een stadsfiets. SQlab gebruikt de kennis die in de loop der jaren is doorontwikkeld om per gebruikersgroep de juiste 
SQlab fietszadel online shop
zadels aan te bieden. SQlab kent de volgende soorten zadels:
Zo is er voor iedereen het juiste SQlab zadel te verkrijgen en worden specifieke ongemakken bij mannelijke en vrouwelijke fietsers voorkomen. SQlab hanteert niet voor niets de vuistregel: Een zadel moet passen als een paar schoenen.
 
 
Breedtematen / meting afstand zitbotjes

Een zadel moet als gegoten zitten. Is een zadel te smal, dan ontstaat er druk op de plaatsen waar dat ongewenst is. Als eerste zadelproducent introduceerden we al in 2002 een systeem om de afstand tussen de zitbotjes te meten en zo de optimale zadelbreedte vast te stellen.

Dit concept hebben we verder uitgewerkt. We kunnen het ons nauwelijks voorstellen dat er nog mensen zijn die hun fietszadel kopen zonder rekening te houden met deze hoogstpersoonlijke maat.

Bijna alle zadelmodellen van SQlab zijn er daarom in vijf verschillende breedtematen. Op deze manier wordt gewaarborgd dat uw zitbotjes volledig op het zadel rusten. Alleen zo kunnen het kwetsbare kruisgebied van de man en de dieper gelegen schaambeenboog van de vrouw ontlast worden.
Bij Ridder Tweewielers wordt deze “sit & fit”-meting gratis uitgevoerd en kan de optimale zadelbreedte worden vastgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals fietshouding, stand van het bekken op het zadel en de rijstijl. De meting geschiedt met ons nieuwe noppensysteem waarbij de door de zitbotjes ingedrukte noppen worden afgedrukt op speciaal papier.

Ridder Tweewielers is hierin getraind en beschikt over het algemeen over veel advieservaring op het gebied van zadels en optimalisering van het zadelcontact.
           
                                                         
 
Getrapt zadel
 
Onder leiding van uroloog en extreme biker dr. Stefan Staudte hebben we naast ons zadelbreedtesysteem ook het getrapte zadel ontwikkeld.
 
SQlab heeft getrapte zadels voor iedere toepassing van triatlon tot racefietsen, de meest uiteenlopende mountainbike-disciplines, trekking- en vakantiefietsen, maar ook voor fietsers die ook op hun citybike erg hechten aan comfort. De lager gelegen zadelneus ontlast de gevoelige plekken van zowel mannen als vrouwen. De verschillende breedtematen zijn toegesneden op de anatomische verschillen. SQlab komt met zijn concepten, zadelbreedtes, getrapte zadels en de actieve demping al jaren als succesvolste merk uit de bus in de zadeltests van de Duitse vakbladen. Zie bijvoorbeeld testberichte.de
 
Meer ruimte - minder druk
 
De lager gelegen zadelneus biedt in combinatie met de kleine inkeping in het midden van het zadel vooral mannen meer ruimte voor de gevoelige plekken.
 
De nieuwste generaties van het getrapte model zijn de DS en de Ergowave. Beide modellen zijn vooral geschikt voor sportievere houdingen. Het dubbele niveau van de DS biedt meer comfort bij gemiddelde tot sportieve houdingen op trekkingfietsen. De Ergowave wordt vooral gekozen voor lichte racefietsen en op mtb's. De steilere hoek biedt racefietsers meer steun aan de achterzijde en zodoende meer efficiency.
 
De Ergowave is ontwikkeld in een groot onderzoeksproject in samenwerking met FH Frankfurt en het academisch ziekenhuis van Frankfurt.
              
              


              

 
 

              
SQlab active-zadeltechnologie
 
Het beweeglijke zadel
uitgelegd door dokter Markus Knöringer
 
Constructie van het zadel
De constructie van het zadel maakt horizontale bewegingen van het bekken mogelijk. Zo wordt de kantelbeweging van het bekken gewaarborgd, net als wanneer we lopen.
 
Effecten
Ons over miljoenen jaren geëvolueerde bewegingsapparaat maakt via de kanteling van het bekken fysiologisch correcte, loopbewegingen mogelijk. Omdat het bekken kan meebewegen wordt de kans op klachten in onderrug, bekken en heupen geminimaliseerd.
Dit leidt tot ontspannen en ronde trapbewegingen waardoor voortijdige vermoeidheid wordt voorkomen. Dat is een belangrijk voordeel aangezien ons skelet nooit helemaal symmetrisch is. De dynamische zadelconstructie compenseert bijvoorbeeld eventuele lengteverschillen tussen de benen.
Het zadel biedt bewegingsruimte in het horizontale vlak. De tussenwervelschijven worden daardoor minder belast tijdens de kanteling en de druk bij de randen wordt gereduceerd. Er is dus minder kans op beschadiging van de tussenwervelschijven.
De constructie draagt bovendien bij aan een dynamischer houding waarbij voortdurend gevarieerd kan worden. Dat is een belangrijke factor aangezien te lang zitten in dezelfde houding leidt tot beschadiging van de tussenwervelschijven en facetgewrichten.
 
Conclusie
De SQlab active zadeltechnologie draagt bij aan het fysiologisch meebewegen van het bekken. Dit waarborgt een ronde trapbeweging die kan bijdragen aan ontlasting van de tussenwervelschijven en facetgewrichten. Zo wordt u minder snel moe en kan de kans op klachten in de onderrug verkleind worden.
Kom NU bij Ridder Tweewielers langs om voor u het juiste zadel te vinden.