Sportzeker

Nieuwe verzekering: Sportzeker
 
Sportzeker is nieuw op de markt en werkt samen met Europeesche Verzekeringen. Ze richten zich met name op wielrenners en mountainbikers.
 
Sportzeker onderscheid zich door een reisverzekering uit te breiden met een fietsdekking, voor maar een kleine meerprijs van 5 euro per maand. Je bent dan gedekt bij schade en (deels) diefstal.
 
Daarvoor zijn al (!) je fietsen verzekerd tot 2500 euro. Zowel op vakantie als wanneer je in Nederland je gewone ronde rijdt. Dit geldt voor schades, en ook voor diefstal. Daarbij is er een onderscheid bij diefstal op vakantie of niet op vakantie.. Op vakantie is de diefstaldekking uniek omdat diefstal zonder ART slot tijdens een tocht ook verzekerd is. Als je niet op vakantie bent is de dekking beperkt tot diefstal uit de auto (of vanaf de fietsendrager wel met ART slot). Dit is handig als je je in moet schrijven voor een evenement, of na een tocht nog even koffie gaat drinken met de fietsvrienden.
 
Voordelen:

 
De premie voor deze verzekering begint vanaf 10 euro per maand voor 1 persoon, Bij 2 personen of meer wordt het voordeliger. De 2e persoon kan al voor 2 euro per maand meeverzekerd worden, en heeft dan ook 2500 euro dekking. Ten opzichte van een normale fietsverzekering bespaar je honderden euro’s.
 
We raden wel aan je huidige reisverzekering op te zeggen om niet dubbel premie te betalen.
 
Vragen:

  1. Ik heb al een reisverzekering lopen? Moet ik overstappen?

De verzekering van Sportzeker is ook een reisverzekering die modulair op te bouwen is, dus je kan hem zo samenstellen als je wilt (wel of geen wintersportdekking, medische kosten, etc.). Je kan je huidige verzekering dus opzeggen.
 

  1. Kan ik mijn partner of kinderen meeverzekeren?

Ja, en je hoeft niet het dubbele te betalen als je een persoon op de polis erbij  zet. Je betaalt per polis maar 1 maal de toeslag voor de Sportzeker voordelen (5 euro per maand). Een partner meeverzekeren kost vanaf slechts 2 euro per maand. De partner heeft dan ook 2500 euro dekking voor zijn/haar fiets(en).
 

  1. 2500 euro dekking is voor mij te weinig? Kan ik dit uitbreiden?

Nee, maar we willen het volgende voorleggen: heb je weleens een fiets total loss gereden? De meeste schades aan wielsets of frames komen niet boven de 2500 euro uit. Daarbij komt dat het verzekeren van een fiets van boven de 2500 euro bij een gewone fietsverzekering erg duur wordt. En dan heb je nog maar 1 van je fietsen verzekerd. Voorbeeld: een fiets van 5000 euro verzekeren via Assurace kost 325 euro afgerond per jaar. Heb je daarnaast nog een andere fiets dan wordt het een grote kostenpost.  Veel fietsers met fietsen boven de 2500 euro verzekeren de fietsen nu niet ivm de kosten. Bij Sportzeker krijg je ‘maar’ 2500 euro maar de premie is ook laag. En dat is beter dan niets.
 

  1. Ik ben al lid van de NTFU, is Sportzeker dan nog zinvol?

Ja, want Sportzeker heeft standaard een hoger verzekerd bedrag (2500 euro t.o.v. 1000 euro bij de NTFU), en belangrijk: diefstal is gedekt. Dit is een belangrijk voordeel t.o.v. de NTFU. Het verzekerd bedrag kan je overigens wel uitbreiden via de NTFU maar dan gaat de premie ook vrij snel omhoog, zeker bij 2 personen of gezin.
Maar de NTFU dekt dus geen diefstal. Dat is een belangrijk argument, zeker als je de fietsen meeneemt op vakantie. Als de fiets naast de tent tegen een boom staat is het een veilig gevoel als deze verzekerd is. En ook bij het inschrijven voor een toertocht biedt Sportzeker dekking uit de auto. Er zijn dus argumenten om zeker even naar Sportzeker te kijken.
 
Overige vragen:
1. Zoekt  je de premieberekening?
2. Wil je de verzekering afsluiten? 
3. Heb je vragen?


Sportzeker is een partner van Europeesche Verzekeringen.