Helmen

                                                             
                

In deze tijd stapt iedere bewuste sportieve fietser met een helm de fiets op. Gelukkig maar! Hier en daar vind je nog een recidivist die altijd wel een persoonlijke reden weet te vinden om hem thuis te laten, laat staan aan te schaffen. Misschien zie je er esthetisch wat minder uit, maar het aangezicht na een zwaar ongeval zal je snel anders doen denken. Een helm is in de meeste gevallen een uiterst effectief redmiddel. Een eerstelijns redmiddel. Met de introductie van MIPS geeft de helm nog meer bescherming in het geval van een zware klap!

NOODZAKELIJKE BESCHERMING

Een val met de fiets is nooit leuk en kan ernstige gevolgen hebben. Met name bij aanrijdingen of botsingen kom je over het algemeen naar ten val. Bijna elke keer wanneer je valt, val je in een hoek. Door de rotatie komt er veel druk op de hersenen te staan en bij een impact zorgt dit nagenoeg altijd voor (blijvend) letsel aan de hersenen.
Daarom vonden hersenchirurgen en wetenschappers dat het tijd werd om hier toch wat meer aandacht en tijd in te steken. Met cijfers en getallen afkomstig vanuit de operatiekamer zijn vervolgens de wetenschappers aan de slag gegaan. Het resultaat werd MIPS waardoor de cijfers in de operatiekamer nu drastisch teruggeschroefd kunnen worden.

 

mips - impact hersenschade zonder en met mips

WAT IS MIPS PRECIES?

MIPS is de Engelse afkorting voor: Multi-directional Impact Protection System. Met andere woorden, een multi-directioneel beveiligingssysteem welke bij impact de schok absorbeert. Een hele mond vol, terwijl het in feite een kleine ingenieuze toevoeging is.
MIPS is een extra laag, op het moment geel van kleur, aan de binnenkant van je helm. Deze extra laag zorgt ervoor dat bij een impact, tussen hoofd en helm, als het ware een vertraging optreed. Deze lage-wrijving laag binnenin de helm laat de helm roteren ten opzichte van het hoofd. Dit verminderd de schade aan hersenen aanzienlijk.

mips - rotatie en bewegingsvrijheid van de helm

HOE WERKT HET EIGENLIJK?

Nu kunnen we met veel moeilijke en complexe woorden de werking gaan beschrijven, maar in een video waar de werking perfect wordt uitgelegd kan dit natuurlijk veel beter.

DE TOEKOMST IN VEILIGHEID

Wie op zoek is naar een helm, die op het gebied van veiligheid uitgerust is met de laatste technieken, komt standaard bij een MIPS-helm uit. Waarom? De voorbeelden hierboven spreken voor zich. In elke sport of dagelijkse bezigheid waar je een helm gebruikt, soms zelfs verplicht, geeft een MIPS uitgevoerde helm je net dat extra stukje zekerheid in veiligheid.

In ons assortiment zijn reeds al enige MIPS-helmen te vinden. Geintereseeerd? Kom gerust langs om het systeem te bekijken.